Nullvisjonens ungdomsprosjekt

Publisert . Sist endret . i kategorien Nullvisjonen

Rudskogen 2013 miniNok en gang ble det en kjempeopptur med ungdomsprosjektet. I 2013 opplevde vi at NRK Sørlandet kom med kamera og journalist. Noe som ble vist på riksdekkende tv. I tillegg kom Trond Boye Hansen, som er en av landets fremste ulykkesgranskere. Han farter rundt hele Sør-Norge, og etter 35 år i ambulansetjenesten og 8 år som ulykkesgransker var det veldig bra opplegg han serverte oss. I tillegg til den gode maten han kom med....

Men det beste er nok likevel ungdommene som ble med. Vi har kjempefin ungdom i bygdene våre, og også denne gangen var det en super gjeng, som fulgte samlingene, ønsket å lære noe, pliktoppfyllende og motiverte for prosjektet.

Som tidligere var innholdet i samlingene trafikksikkerhet, men med en god del fornyelse, noe som jeg vil kalle forbedring av opplegget. Samlingene ble jevnt fordelt, med en samling i hver kommune. 18pluss kurset i Kristiansand var en lørdag, og her fikk de prøve seg på bane med ny og gammel bil – for å kjenne på forskjellen – og sin egen mestring. Flere fikk seg en aha opplevelse der. I tillegg var det skadested og TRAFOEN som tidligere. Her fikk også deltakerne mulighet til å tegne billigere bilforsikring ved gjennomført kurs, eller ved en senere anledning. Alle tre kommunene var representert med ungdommer, to fra Åseral, fire fra Audnedal og sju fra Marnardal, totalt tretten ungdommer. Samtlige besto prosjektet og fikk sin velfortjente premie. Som tidligere var valget enten tur til Rudskogen for å kjøre på banen, eller reparasjon på egen bil. For første gang valgte alle å dra til Rudskogen. Vi dro av sted i buss en torsdag ettermiddag, og overnattet på hotell i Tønsberg. Det har blitt en fin tradisjon å gå ut for å spise sammen for å gjøre denne turen til en sosial happening. Hele fredagen var Rudskogen motorsportsenter i fokus. Det var kjøring på bane med gokart, og ikke minst var det en opplevelse å sette seg inn i en råsprek BMW og kjøre på bane. Noe jeg liker svært godt med Rudskogen, er konseptet med en fabelaktig instruktør. Her er det ikke bare å sette seg inn bak rattet og spinne av gårde. Instruktøren stiller knallharde krav til oppførsel på banen, og holder et kjempebra foredrag om sikkerhet. Sikkerhet står virkelig i fokus her. Før løpet (Le Mans) deles deltakerne inn i lag. Siden vi var så få måtte vi konkurrere med en familie fra Østfold. Men to Marnardøler og en Åsdøl ville bare vinne, og kunne klatre til topps på pallen.

Etter endt premieutdeling, og vel hjemover om kvelden var det en strålende fornøyd gjeng i bussen, noen mer slitne enn andre. Og vi var alle fornøyde med både turen og prosjektet i sum.

Nå er vi i full gang med ny påmelding for Nullvisjonens ungdomsprosjekt 2014, med like kriterier som tidligere år. Minner også om at det er plassbegrensninger for å delta, så her er det bare å melde seg på:

Bjørn Ivar Birkeland

E – post:

Krav: 18 – 24 år

Må ha tatt førerkort innen 14/6 – 2014

Må undertegne og følge kontrakt med Nullvisjonen

Helt gratis!!!!

Mer om påmelding og info om prosjektet finner man på Nullvisjonens hjemmeside:

www.nullvisjonen-agder.no

Bjørn Ivar Birkeland