Status fiberutbygging i Audnedal

Publisert . Sist endret . i kategorien Kunngjøringer

I henhold til avtale mellom Altifiber og Audnedal kommune foregår det nå utbygging av fiber til flere steder i kommunen.

Informasjon som tidligere er gitt finner du her: http://www.audnedal.kommune.no/organisasjon/it/847-avtale-om-fiberutbygging

Status i prosjektet er nå som følger:

Vårdal - Klar for oppkobling. (5 av 9 har meldt egeninnsats utført).Ferdigstillelse er planlagt til oktober 2016.

Strisland/Solberg/Langsnes - Mangler kryssing av jernbane for tilførsel. Kommunal graving er godt på vei. Venter på FF søknad på endret trase (Nåstad - Solberg). Skal etter planen være klar for oppkobling iløpet av september og ferdigstilles i november 2016.

Øvre Ågedal/Selandsdalen - Startet på luftbygging, igang med sjekk av grunneier for gravetraseer. Skal etter planen være klar for oppkobling i november/desember og ferdigstilles i januar 2017.

Vestre Sveindal/Smedsland - Planlagt, FF søknad i gang. Skal etter planen være klar for oppkobling i november/desember og ferdigstilles i januar/februar 2017.

Øvre Flottorp – Planlagt. Skal etter planen være klar for oppkobling i november/desember og ferdigstilles i februar 2017.

Grindheim/Botnan - Må befares/planlegges. Skal etter planen være klar for oppkobling i januar/februar og ferdigstilles i mars/april 2017.

Øvre Øydna - Salg pågår. Skal etter planen være klar for oppkobling i januar/februar og ferdigstilles i mars/april 2017.

Ås - Salg pågår. Skal etter planen være klar for oppkobling i januar/februar og ferdigstilles i mars/april 2017.

Ytre Ågedal – Salg i perioden september – november 2016. Planlagt ferdigstilt november 2017.

Dalan - Salg i perioden september – november 2016. Planlagt ferdigstilt november 2017.

Gislefoss/Listad - Salg i perioden november – desember 2016. Planlagt ferdigstilt november 2017.

Ytre Flottorp - Salg i perioden januar - februar 2017. Planlagt ferdigstilt januar 2018.

Butveit - Salg i perioden januar - februar 2017. Planlagt ferdigstilt januar 2018

Avtalen med Altifiber innebærer også at Altifiber AS vil øke kapasiteten i tidligere utbygd fibernett i kommunen, slik at husstander som ligger i tilknytning til dette nettet kan bestille og kobles opp. Dersom Altifiber A/S gir beskjed om at utbygging ikke kan gjennomføres, bl.a. som følge av for store utbyggingskostnader, kan du ta kontakt med kommunen. Det er viktig at de som bor i tidligere utbygde områder og som ønsker fibertilknytning, benytter seg av tilbudet i perioden 2016-2017 for å få det til de mest gunstige betingelsene.

Ønsker du og bestille fiber til ditt hus, og området du bor i allerede er utbygd ringer du selgeren i Altifiber på tlf 45 40 60 29.

Har du spørsmål til noe i dette prosjektet kan du ta kontakt med:

Rådmann Kjell Olav Hæåk eller leder for teknisk/næring Terje Ågedal.