Nytt telefonnr til legevakten

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

mobilInformasjon til kommunens innbyggere om implementering av nytt nasjonalt legevaktnummer fra 1.9.2015

Nummeret er: 116117

Nytt telefonnummer utenfor vårt distrikt. Ring 38 27 26 10

Fra 1. september 2015 blir det sekssifrede telefonnummeret 116117 (uttales: hundreogseksten-hundreogsytten) landsdekkende legevaktnummer.

Det betyr at du uavhengig av hvor du oppholder deg og uansett tid på døgnet vil komme fram til legevaktssentralen der du oppholder deg når du ringer dette nummeret.

116117 skal fungere både fra fasttelefon og mobil, og er gratis å bruke.

Trenger du kontakt med legevakten i Lindesnesregionen og befinner deg utenfor vårt distrikt. Ring 38 27 26 10

Det gamle numrene til legevaktsentralen vil fungere som før (38 27 85 55). Det kan brukes hvis man ønsker å nå en annen legevakt enn der man oppholder seg. Dette kan være nødvendig for eksempel om man ringer for et sykt familiemedlem som oppholder seg i en annen kommune.

Oppgavefordelingen mellom fastlege og legevakt blir ikke endret. Legevakten skal bare benyttes til å dekke øyeblikkelig hjelp som ikke kan håndteres av egen fastlege. Når hjelpen haster vil prioriteringen være som tidligere:

• Fastlegen din i åpningstiden kl. 08.00 – 15.00 alle hverdager
  • Legevakt 116117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente (For innbyggere i Audnedal kommune gjelder det hverdager fra kl. 15.00 – 08.00 og i helger og høytider slik som før)
  • 113 når det er akutt og står om liv