Tur til Høgtun

Publisert . Sist endret . i kategorien SENIORSIDA

img 0200Onsdag 26. august arrangerte kulturkontoret, biblioteket og frivilligsentralen tur til Marnardal Museum Høgtun.

Turen ble gjort mulig gjennom tilskudd fra Den Kulturelle Spaserstokken og Oppvekst/ Kultur.

Buss gikk fra Byremo via Konsmo og rundt kl. 14 ankom 12 seniorer fra Audnedal Høgtun. Bussjåfør, Daglig Leder av Frivilligsentralen Jorunn Flottorp og Ingrid Lyngmo fra Kultur var også med.

Formidler Ingeborg Fredriksen ønsket velkommen, og følget fikk først omvisning i Sigurd Nomes samling av skulpturer. Flere av skulpturene var godt kjent for de besøkende, blant annet «Rorkaren» som er en del av utsmykningen på Rådhuset i Oslo. Den glade «Mandalitten» var også et eksempel som flere gjenkjente. Etter Ingeborg hadde fortalt om Sigurd Nomes liv og virke ble det anledning til selv å gå rundt i utstillingslokalene for å kikke.

I styrerboligen på Høgtun finnes en bred samling av historiske gjenstander. Utstillingen er satt opp etter tema, og Ingeborg viste rundt mens det ble fortalt om rosemaling, stoler, drikkekar og tekstiler med folkedrakter og åklær.

Til sist ble det servert hjemmelaget, varm fiskesuppe med foccacia fra lokale produsenter. Maten ble inntatt i autentiske historiske omgivelser, nærmere bestemt Buestova. Kaffe og kringle ble det også tid til, før bussen fraktet alle trygt tilbake til Konsmo og Byremo.