Audnedal med nye nettsider

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Audnedals nettsider dag 1Audnedal kommune har i samarbeid med de andre 10 kommunen i Det Digitale Vestre Agder (DDV) fått nye nettsider. I løpet av 3 måneder er nettsidene utviket av kommunenes egne folk i samarbeid med et konsulentselskap. Resultatet ser du her – og vi håper du liker det du ser!

Fornying og gratis programvare
Det trengtes en fornying av kommunens nettside nå - både utseendemessig og funksjonelt. Denne gangen valgte kommunene i DDV å løsrive seg fra å bruke en leverandør i tradisjonell forstand, og i stedet satse på åpen kildekode, altså programvare som i utgangspunktet er gratis. Det programmet som kommunene valgte å bruke heter Joomla! og er i bruk i flere millioner nettsteder over hele verden. Også en del andre norske kommuner benytter Joomla! som basis for sine nettsteder.

Intens prosjektperiode
Selv om programvaren er gratis, er det mye arbeid å tilpasse løsningen slik at den passer til kommunale krav og ønsker. En prosjektgruppe har sammen med de webansvarlige i hver av kommunene jobbet intenst med planer og gjennomføring og prosjektet. Tiden som er brukt er ca. halvparten av tiden som vanligvis brukes på prosjekter av denne type og størrelse. Så det har til tider vært ganske hektisk!

Nå er prosjektet over, men med åpen kildekode blir en aldri ferdig: Nettsidene skal hele tiden videreutvikles og det er kommunenes eget ansvar. DDV har derfor etablert en liten weborganisasjon som skal sørge for at de 11 kommune hele tiden får dekket sitt behov for gode nettsider.

Enkel navigasjon
I forhold til de gamle nettsidene er mye endret, bl.a. måten en finner fram på. Nettsiden er satt opp etter den såkalte LOS-strukturen. Den strukturen er tjenestefokusert og alle offentlige nettsteder – statlige, fylkeskommunale og kommunale – anbefales å bruke LOS-strukturen. Om samme struktur brukes på tvers av forvaltningsnivåene blir enklere for brukerne å finne fram når de benytter offentlige nettsteder.

Felles design og samme strek
Om du ser på nettsidene til de andre kommunene i DDV, vil du se at i toppbildet er det en ”strek” som går igjen hos alle kommunene. Den illustrerer at kommunene i DDV går fra kyst til hei, og siden streken er lik for alle kommunene viser det at kommunene samarbeider om nettløsningene. Også når det gjelder oppsettet av menyer og moduler kan en se at nettstedene er i familie.

Sosiale medier
Kommunen er aktiv på en del sosiale medier og derfor er ikoner for disse plassert lett synlig på de nye nettsidene slik at brukerne også kan få med seg det som legges ut på disse mediene.

Hva mener du?
Vi kunne sagt mye om de nye nettsidene, men viktigere er det hva du sier! Gi oss gjerne innspill og kommentarer – det setter vi pris på: vi vil jo at kommunens nettsider skal bli best mulig! Vi har allerede hatt ute noen testpersoner som vi har fått gode innspill fra, og ønsker flere. Samtidig ber vi om forståelse for at ikke riktig alt innholdet er på plass med en gang; det er ganske mye som skal legges inn, men vi kompletterer etter hvert! Kontakt webansvarlig om det er noe du savner på

Vil du ha mer info?

Vil du lese om portalprosjektet i DDV kan du gjøre det på www.delbart.no. Vil du se på nettstedene til noen av de andre kommunene i DDV så finner du dem under "Nyttige snarveier og gode naboer."