Skriftstørrelse

Idrett og friluftsliv

Fiske
I vannene i Audnedal er det mye fisk, særlig ørret og abbor. I Øvre Øydnevann er det gratis for alle å fiske med både stang og garn. Audna var i 1985 den første av Sørlandselvene som ble fullkalket og fikk reetablert en laksebestand.

I tillegg til laksefiske kan elva by på fiske etter brunørret.
Informasjon om Audnavassdraget, fiske, fiskeavgift og fiskekort finner du her: www.audna.no
Ved Gislefoss er en god fiskeplass for laks. Her er det tilrettelagt for funksjonshemmede.

Utlån av kano og båt
Øydnevannene er gode padlevann med mange fine strender og leirplasser.
Kanoene og båtene kan lånes gratis av lag, foreninger og innbyggere i Audnedal. Andre kan låne mot en liten leie per kano eller båt per døgn. Kanoene lånes normalt ut for 1 døgn av gangen.

Byremosanden:
Det ligger 8 kanoer og 3 båter på badestranda ved Byremosanden. Årer og redningsvester ligger i rom mot nord i første bygg du kommer ned til. Nøkkel til kano og båt passer til bygget.
Bestilling, betaling og henting av nøkkel: Audnedal Omsorgssenter - Byremo, 38 28 12 90

Sundet:
Det ligger 8 kanoer og 3 båter på badestranda ved ytre Øydnavannet. Årer og redningsvester ligger i rom mot nord i toalettbygget. Nøkkel til kano og båt passer til bygget. 
Bestilling, betaling og henting av nøkkel: Spar Konsmo, 38 28 16 05.

En forutsetning for å opprettholde tilbudet er at utstyret blir pent brukt og lagt greit på plass etter bruk. Tap eller skade meldes ved levering av nøkkel. Tap eller skade må erstattes.

Byremoparken

Forholdsvis nyopparbeida flotte parkanlegg i tilknytning til sentrumsområdene. Her er muligheter for bading, volleyball og andre parkaktiviteter.

Konsmoparken

I Konsmo sentrum ligger parken som har fått tittelen "friluftsport". Her arbeider kommune, velforeninger og idrettslag hånd i hånd om å skape aktiviteter. Pr. 1.juli 2018 inneholder parken følgende:

- grunn sandlagune med mulighet for bading og strandaktiviteter.
- 2 x volleyballbaner
- 12 hulls frisbeegolfbane
- Skatepark (som utvides gjennom sommeren med nye elementer)
- Lekeområde for småbarn.
- Utendørs treningsapparat
- Leirplass med mulighet for grilling og bål.
- Klatrejungel
- Bydas viktigste møteplass

Skofteland friområde
Skofteland friluftsområde er et flott naturområde med myrer, fjellknauser og lyngheier. Det er flere fine vann i området. Friluftsrådet har satt opp ei dagsturhytte med grill, denne ligger vakkert til ved vannet Pråmvatnet. Like nord for hytta ligger naturreservatet Grønslåtta.
Det er merket løype fra parkeringsplassen til hytta, og videre til Rokken. Rokken er en stor stein som danner grensen mellom Audnedal, Lyngdal og Hægebostad.
Ved Åbestad er det merket løype til Borga, en av de største og best bevarte bygdeborgene i regionen.

Kollungtveitfossen
Det går merket sti til Kollungtveitfossen, et av de få gjenværende vannfallene i Mandalselva som ikke er regulert. Stien går inn ca.100 m syd for Sveindal museum. Stien går først gjennom kulturmark, så gjennom lauvskog og furuskog. Det kan være vått enkelte steder i løypa. Fossen er praktfull når det er stor vannføring, med fallhøyde på 5 m.

Idrettsanlegg
I forbindelse med kommunens to senter - Byremo og Konsmo, er det idrettshaller samt utendørs ball og idrettsanlegg.

  • Last updated on .

Audnedal kommune

Besøks- og postadresse:
Konsmogarden 6, 4525 Konsmo

Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 08-15Sentralbord: 38 28 20 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1027
Organisasjonsnummer: 964 966 842

Personvern og informasjonskapsler


Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me