Gratis kurs i sinnemestring

Publisert . Sist endret . i kategorien Psykisk helse

Et tilbud til kvinner og menn med (sinne)volds- og aggresjonsproblemer

Sinneterapi:

Sinneterapi er et tilbud til kvinner og menn som har problemer med å finne passende reaksjonsformer. Hos oss møter du behandlere som har god kjennskap til denne problematikken. I tillegg til den hjelp det kan være for den enkelte klient, tror vi også det kan bidra til økt livskvalitet for øvrige familiemedlemmer.

 

Hva er sinne:

Sinne er i utgangspunktet en følelse og det er helt normalt at en person av og til kjenner sinne. Det som avgjør om sinnet blir et problem eller ikke, er hvordan vi bruker sinnet. Når sinnet ikke bare er en følelse men også en følelsesmessig reaksjon vi ikke forstår, kan vi kanskje begynne å se på det som et problem. Det er i slike tilfeller at vi kan miste kontrollen over sinnet og foreta oss noe som vi angrer på etterpå. En person som blir utsatt for et slikt sinne kan oppleve situasjonen krenkende, skremmende, sårende, skadende og uforståelig.

Vold er ditt ansvar:

Vold er en av mange alternative måter å reagere på. Når du bruker vold, er dette din reaksjonsform- ditt alternativ. Mange vil føle at det ikke finnes alternativer, at det ikke er mulig å reagere på andre måter, eller de klarer ikke å styre seg selv. Det finnes alternativer til vold, men mange trenger hjelp til å gjøre seg bruk av dem.

Det blir ikke bedre, det blir verre:

Sinnet blir ikke borte av seg selv, og du må ta det alvorlig å gjøre noe med det dersom det er til skade for andre. Dette er vanskelig, mange kvinner og menn trenger hjelp til denne jobben. Som person må du være villig til å se på dine egne reaksjoner.

Kursstart/varighet

Kursstart: oktober -17

Kurset går over 15 dager, to timer hver gang per uke.

Brosjyre: 

Ønsker du mer informasjon eller å melde deg på kurs?

Ta kontakt med en av kurslederne:

Audnedal: Renate Johnsen tlf. 94510408 e-post:
Åseral: Linda Øyulvstad tlf. 95785069 e-post: