HISTORIESKRIVING I KVÅS

Publisert . Sist endret . i kategorien Den nye kommunen - Audnedal og Lyngdal

Kvaastunet historisk moteDet ble skrevet et nytt kapittel lokalhistorie på Kvåstunet torsdag 15. juni 2017. Da ga de hverandre sitt ja, Audnedal og Lyngdal kommune. På vår YouTubekanal kan du se hele seansen.

Med fylkesmannens utsendinger som vitner, ble Audnedal og Lyngdal denne junidagen smidd i hymens lenker. Det besørget den kjente pastoren og Krf-politikeren i Lyngdal, Sten Sørensen. På vegne av sine respektive kommuner ga ordførene Jan Kristensen og Reidun Bakken hverandre hånden og sa et uforbeholdent ja til hverandre.

– Da dere nå i vitners nærvær har sagt ja, erklærer jeg på statsråd Jan Tore Sanners, regjeringens, Stortingets og fylkesmann Stein A. Ytterdahls vegne dette for en rett kommunesammenslåing, sa Sørensen med glimt i øyet og til stor humring fra salen.

Men før vielse og festmiddag ble det gjennomført formelle kommunestyremøter, både i form av fellesmøte og separate kommunestyremøter i de to kommunene som fra 1. januar 2020 ikke lenger skal være to, men én.

Samlingen på Kvåstunet startet som et rent drøftingsmøte, ledet av assisterende fylkesmann Tom Egerhei. Det ble ikke fattet noen formelle vedtak i dette drøftingsmøtet. Det ble gjort like etterpå. Da gikk de to kommunestyrene hvert til sitt for å gjøre likelydende og bindende vedtak om sammenslåing og det de ellers var blitt enige om i fellesmøtet. Herunder navn på den nye kommunen, antall kommunestyrerepresentanter i nye Lyngdal kommune, samt mandat for fellesnemnda som nå i den videre prosessen kan gjøre bindende vedtak for den nye kommunen.

Gå til Lyngdals hjemmeside for å se flere bildeglimt fra den historiske kvelden.

Under her ser du opptak av møtet, publisert på Audnedals YouTubekanal.