Audnedal Framover

Båndtvang for hund

Publisert . Sist endret . i kategorien Kunngjøringer

Marnardal og Audnedal kommuner innfører nå ekstraordinær båndtvang for hund gjeldende fra 27.02.2018. Nærmere opplysninger om forskriften går frem av de vedlagte dokumentene.

Oppdatering strømsituasjonen

Publisert . Sist endret . i kategorien Kunngjøringer

kl 19:00 - Status er nå at strømmen er tilbake på Byremo og Konsmo. Det er fortsatt andre steder i kommunen som ikke har fått strømmen tilbake. Agder Energi arbeider med feilretting. Dere må forvente utkoblinger i forbindelse med omkobling, samt at det fortsatt kan skje hendelser som medfører nye strømbrudd.
Vi satser også på at skolene og barnehagene har åpent som normalt.

kl 16:00 - Vi har nå fått strøm til omsorgssenteret på Byremo. Fasttelefonen virker der og omsorgssenteret kan kontaktes på 38281290 dersom behov. Nødnettet (110)er nede på Byremo og ellers i deler av kommunen. Foruten tlf på omsorgssenteret kan dere også ringe 41101144 eller 41696564 ved behov.

Kommunal borgerlig vigsel

Publisert . Sist endret . i kategorien Kunngjøringer

Fra 1. januar 2018 overtar kommunene ansvaret for borgerlige vigsler. I Audnedal kommune er vigselsrett gitt ordfører og varaordfører.

Fra årsskiftet er det ikke lenger mulig å gifte seg i tinghuset. Vigselsmyndigheten overføres da fra tingrettene og til kommunene. Audnedal kommunestyre vedtok i møtet torsdag 9. november følgende om vigsler i kommunal regi:

• Borgerlige vigsler gjennomføres fra mandag til lørdag.
  • Vigsler i kommunal regi finner sted i kommunestyresalen, Konsmogarden 6, 4525 Konsmo.
  • Vigsler i kommunestyresalen er gratis.
  • Det åpnes for at vigsler kan gjennomføres andre steder, etter særskilt avtale med vigslerne. Det forutsettes da at kostnader ved å velge vigselssted utenfor rådhuset dekkes av brudeparet.
  • Vigslere i Audnedal kommune er ordfører og varaordfører.

Spørsmål og andre henvendelser rundt kommunal vigsel sendes

Veien til ekteskapet - steg for steg

Før dere kan gifte dere, må Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Det må fylles ut egenerklæring og forlovererklæring. Oppfyller dere vilkårene for å inngå ekteskap utsteder Skatteetaten en prøvingsattest. Denne attesten er gyldig i fire måneder fra utstedelse. Original attest må leveres eller sendes til Audnedal kommune senest 14 dager før vielse. Utfyllende informasjon om hele prosessen og lenker til skjemaer som må fylles ut finner dere på Skatteetaten via lenken under.

Lenke til Skatteetaten, vigsler

Hvordan foregår seremonien?

• Brudefolk, forlovere og gjester må møte opp 10-15 minutter før avtalt tid for vigsel. Paret må framvise gyldig legitimasjon som pass, sertifikat eller bankkort med bilde.
  • Det skal være to vitner til stede under seremonien. Dette er vanligvis forloverne, men kan også være to andre myndige personer.
  • Hvis én av dere er fremmedspråklig, må dere på forhånd avtale om seremonien skal skje på norsk eller engelsk. For andre språk må dere selv sørge for kvalifisert tolk.

Det er satt av 15 minutter til seremonien. Dersom dere ønsker å ha musikk eller diktlesning, gii beskjed om dette på forhånd.

Under vielsen framfører vigsleren (ordfører og varaordfører) et lovbestemt formular for borgerlig vigsel. Via lenken under kan du lese vigselsformularet.

Lenke til vigselsformular

Deretter blir dere spurt om dere vil ha hverandre til ektefeller. Så erklærer vigsleren dere som ektefolk. Hvis dere ønsker å utveksle ringer, må dere gi beskjed om dette på forhånd, gjerne når dere bestiller tid for vigsel. Dere kan også gi beskjed til vigsler om dette før seremonien starter. Ringene settes på når vigsleren har erklært dere som ektefolk. Vigsleren sier fra når ringene kan utveksles.

Til slutt undertegner brudeparet, vitnene og vigsleren vigselsprotokollen.

Endelig vigselsattest vil bli ettersendt av Folkeregisteret.

Fotografering kan skje under og etter seremonien etter avtale med vigsleren.

Kommunens lokale til vigsler har god kapasitet. Men i de tilfellene hvor det er snakk om mer enn et 20-tall personer er det ønskelig at dette avklares på forhånd.

Etter vielsen

Når vielsen er over, vil brudeparet få med seg midlertidig vigselsattest. Denne sendes til Skatteetaten som utsteder endelig vigselsattest.

Vær klar over at hvis dere skal endre navn som resultat av vigselen, må det ordnes av dere selv. Søknad finnes på Skatteetatens sider. Bruk lenken nedenfor.

Lenke til Skatteetaten, navneendring

Om du har endret navn og skal på bryllupsreise i utlandet, sørg for at navnet i passet stemmer med navnet på billetten. Hvis ikke kan du få problemer ved innsjekkingen. Trenger du nytt pass? Ta kontakt med politiet i ditt distrikt via lenken under.

Lenke til Politiet, pass