Hanne Leland fikk kulturstipend

Publisert . Sist endret . i kategorien Kulturnyheter

Hanne Leland TønnesOnsdag 3. desember mottok fire glade stipendvinnere 25 000,- kroner hver fra Lindesnesregionen.

Lindesnesregionen gir stipend til søkere som faller innenfor det utvidete kulturbegrep, igjen delt inn i disse fire hovedkategoriene:

Kunst, Musikk, Idrett og Åpen klasse.

Stipendene er rettet mot både ungdom og voksne, enkeltpersoner, grupper, og lag og foreninger som er bosatt i/har tilholdssted i Lindesnesregionen.

Overrekkelsen fant i år sted på kulturtorvet på Vigeland. Det ble en fin og personlig seremoni, der ordførerne fra de fem kommunene overrakk stipendene, gave, blomster og diplom.

Paul Andre Hovstø

Først var det duket for lokal underholdning fra Vigeland, Paul André Hovstø sang og spilte gitar.

Det ble også servert mat, kaffe og kaker, og alle fikk anledning til å bli personlig gratulert av ordførere og jury, og snakke med hverandre.

I år var det ekstra hyggelig for Audnedal kommune, for stipendet innen musikk gikk til Hanne Leland fra Byremo. Ordfører Tønnes Seland kunne stolt overrekke en sjekk på 25 00,-

Hanne Leland kopi TønnesHanne Leland overrekkes blomster og sjekk fra ordfører Tønnes Seland, og gave fra kulturkonsulent i Audnedal Ingrid Lyngmo.

De tre andre som mottok stipend var:

Sebastian Heldal

Idrett: Sebastian Dreyer Heldal

Susanne Quist

Kunst: Susanne Quist

Åpen Klasse

Åpen Klasse: Ann Helen Hestås, som delte prisen med sin samboer og arbeidspartner Andreas Østebø.

Hanne Leland sang

Avslutningsvis fremførte Hanne to av sine egne låter, med vakker sang og piano.

Søknadene er behandlet av en jury satt sammen av kulturansvarlig i hver av de 5 kommunene, i 2014 bestående av:

Louise Tallaksen Pariggi, Mandal kommune

Rolf Atti Eikaas, Lindesnes kommune

Ingrid Lyngmo, Audnedal kommune

Haldis Hove, Marnardal kommune

Tove Utengen Hansen, Åseral kommune

Vil du lese Juryens begrunnelser kan du gjøre det her:

Stipendmottagere

Oppstilling