Tilgang til PressReader i bibliotekene

Publisert . Sist endret . i kategorien Kulturnyheter

Les aviser og tidsskrifter gratis på telefonen, nettbrett eller PC.

Les aviser og tidsskrifter gratis på telefonen, nettbrett eller PC.

Med Press Reader får du tilgang til over 2700 aviser og 1800 tidsskrifter på 60 forskjellige språk. Av norske aviser kan vi nevne Dagsavisen, Dagbladet og flere aviser fra Agder.  Det finnes flere tidsskrifter, alt fra Minecraft til Yoga.

Dette gjør du:
• Kom innom et bibliotek i Agder og ta med deg det du vil lese på.  
• Koble deg til internett og last ned appen på telefonen eller nettbrett.  Vil du lese på en PC kan du gå til www.pressreader.com .  Vi har også PC som du kan bruke i biblioteket.
• Aktiver tjenesten ved å åpne PressReader og du har tilgang til aviser og tidsskrifter i 72 timer uansett hvor du befinner deg.
• Ønsker du tilgang igjen etter de 72 timene besøker du et bibliotek igjen og aktiverer tjenesten på nytt.

Kom innom og vi hjelper deg gjerne.Takk til Vest-Agder Fylkeskommune som bidrar økonomisk og gjør dette mulig for oss.

NB! Du vil ikke finne Lyngdals avis her, men biblioteket har abonnement så du kan få lest denne avisen på en publikumsmaskin. Hver torsdag kan du kose deg med papiravisen i biblioteket.

 

Historiske aviser på nett

Historiske aviser på nettNasjonalbibliotekets avissamling er så godt som komplett fra 1763 og fram til i dag og inneholder både riksaviser og lokalaviser.
Nasjonalbiblioteket digitaliserer hele avissamlingen og du kan søke i det digitaliserte materialet her https://www.nb.no/search?mediatype=aviser 

Det er nok enda noen som mangler men det digitaliseres fortløpende. Flere aviser er tilgjengelige fra publikumsmaskinene i biblioteket men hele samlingen er tilgjengelig på lesesalen i Nasjonalbiblioteket i Oslo.