UKM 2017

Publisert . Sist endret . i kategorien Kulturnyheter

Kommunene Åseral, Audnedal og Hægebostad arrangerer årlig UKM som et interkommunalt arrangement, og i 2017 var arrangementet lagt til Eiken Skule i Hægebostad kommune.

108 deltakere var påmeldt til årets UKM-arrangement i Eiken. Disse var fordelt på arrangører, lys/ lydteknikk, scenearbeidere, kunst, musikk og film. Av disse var det 12 sceneinnslag. En egen teatergruppe fra Åseral hadde en performance i forkant av forestillingen, der de tok opp temaet Moderne Ungdom i 2017. Performansen var forberedt i samarbeid med Foreningen Rosegården Teaterhus og prosjektet hadde fått stimuleringsmidler fra UKM Norge sentralt.

Byremo Barneskole hadde to kreative filminnslag, laget av 7.klasse. Her var billedkunsten inspirasjonskilde, med maleriene Skrik og Mona Lisa som utgangspunkt.

Også Byremo Ungdomsskole hadde bidratt betydelig, med en hel serie natur fotografier.

I forkant av UKM hadde kommunen også fått stimuleringsmidler fra UKM Norge til bandhelg på Musikkverkstedet Byremo. Det var derfor svært gledelig at Musikkverkstedet ville fortsette den gode jobben med ungdomsinvolvering før og under arrangementet, i tillegg til lys, lyd og gjennomføring av generalprøve.

10 klassinger fra Hægebostad, og foreldreutvalget sto for kioskdrift, vakthold og rydding. Inntektene går til klassetur med hvite busser.

Ordfører Reidun Bakken fra Audnedal, var sammen med Oddmund Ljosland, Lars Terje Grostøl og banksjefen i Sparebanken Sør, Eva Haugland Åsland, tilstede for å dele ut de årlige motivasjonsprisene. Motivasjonsprisen har blitt en tradisjon i de indre bygder og består av en sjekk på kr. 1000,- til tre ulike innslag som er ment for å stimulere til videre utvikling.

Motivasjonsprisene gikk til:
Åseral: Natalie Smeland Sannes - sang
Audnedal: Helene og Synnøve Stulien Lauen - piano og sang.
Hægebostad: Malin Estensen Egeland - kunstverk, Neshornmandalen

Et eget fagpanel fra fylket vurderte kunst og sceneinnslag. Hver enkelt deltager får i etterkant en skriftlig tilbakemelding fra fagpanelet på sin innsats. Fagpanelet vurderte også hvilke deltagere som gikk videre til fylkesfinalen i Flekkefjord 22.april.
De som gikk videre til fylkesfinalen var:

Kunstinnslag:
Synnøve Stulien Lauen: På flukt
Camilla Usland Vasland: Storbyen
Anna Homme Murbræch: Vitenskapsmannen
Moderne ungdom (teater)

Film:
Skrik – animasjonsfilm – 7. klasse fra Audnedal
Mona Lisa - 7. klasse fra Audnedal

Musikk:
Helene og Synnøve Stulien Lauen: (piano og sang)
Pink Limonade: Gunn Berit Kristensen og Liv Marie Østebø (piano og sang)
Ann Kristin Kristensen: (klassisk gitar)

Neste års mønstring avholdes i Audnedal - så det er bare å begynne å (øve) glede seg!