Samlet seg om nytt kommunevåpen

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Fellesnemnda for nye Lyngdal samlet seg torsdag om forslag til nytt kommunevåpen for den nye kommunen.

I forrige møte valgte fellesnemnda å utsette behandlingen av nytt kommunevåpen for nye Lyngdal. Bakgrunnen var et ønske om å få på bordet to alternative forslag i tillegg til det vinnerutkastet som lå til behandling i møtet 30. august. Bestillingen fra fellesnemnda var at de to alternative forslagene skulle vise en kombinasjon av kommunenes eksisterende motiver, ku og sagblad.

Torsdag 11. oktober var kommunevåpensaken oppe til ny behandling i fellesnemnda. Og etter prøvevotering samlet fellesnemnda seg til slutt enstemmig om motivet "Vekst og bevegelse", forslaget som vant den utlyste kommunevåpenkonkurransen og som i møtet 30. august i utgangspunktet ble innstilt som nummer én.

De respektive kommunestyrene skal også behandle saken før nytt kommunevåpen er endelig vedtatt.

Da fristen for å sende inn forslag til nytt kommunevåpen utløp 16. april, var det kommet inn hele 641 forslag. Motivet "Vekst og bevegelse", som vant konkurransen og premien på 20 000 kroner, ble foreslått av Richard Haugland fra Kvinesdal. Andre- og tredjeplassen gikk til henholdsvis Tonje Vidringstad og Sverre Flottorp, som får 5000 kr hver i premie. I tillegg får sju andre finalister tusen kroner hver.

Det planlegges en markering i Lyngdal kulturhus for disse, i forbindelse med at kulturprisen for 2018 deles ut.

kommunevapen vekst og bevegelse

Motivet "Vekst og bevegelse" som vant kommunevåpen-konkurransen, premien på 20 000 kr, og som i utgangspunktet ble innstilt som nummer én til fellesnemnda i møtet 30. august. Motivet er foreslått av Richard Haugland, Kvinesdal.