Skriftstørrelse

Trygghetsalarm

Målet med tjenesten er å skape trygghet og sikkerhet slik at bruker kan bo hjemme i egen bolig så lenge som mulig.

Du søker på skjema for Helse og omsorgstjenester

Organisering av trygghetsalarmtjenesten

• Kommunal trygghetsalarm er knyttet til hjemmesykepleien 24 timer i døgnet
  • Når alarmen utløses vil hjemmesykepleien ta kontakt med mottaker så snart de har anledning – vanligvis innen ½ time
  • Kommunal trygghetsalarm skal ikke brukes ved behov for akutt helsehjelp, da må113 ringes.

Forventninger når tjenesten ytes

• Mottaker kan ikke ha hemmelig telefonnummer fordi alarmen da ikke kan identifiseres ved alarmsentralen
  • Det settes opp nøkkelboks i nærheten av inngangsdøren
  • Mottaker gir tilbakemelding til soneleder hvis tjenesteyternes håndtering av alarmtjenesten ikke er tilfredsstillende.
  • Alarmen må ikke misbrukes, ved misbruk kan alarmen inndras.

Personer med helsesvikt og nedsatt funksjonsevne.

Krav til søker

• Søker må oppholde seg i kommunen
  • Tjenesten tildeles som hovedregel etter skriftlig søknad signert av søker selv, eller av den vedkommende bemyndiger ved skriftlig fullmakt
  • Søker må selv ønske tjenesten
  • Tjenesten blir gitt av helsemessige årsaker for å gi mulighet for kontakt med hjemtjenesten i situasjoner der telefon ikke kan benyttes.

Hva koster det?

Trygghetsalarm, transport, middag mm - ikke lovpålagte tjenester/helse og omsorg - prisliste 2018

Les også:

• Last updated on .