Skriftstørrelse

Utlån av hjelpemidler

Kommunen kan hjelpe med å formidle og låne ut tekniske hjelpemidler til brukere som har behov for å redusere praktiske problemer i hverdagen.

Teknisk hjelpemiddel

Et teknisk hjelpemiddel er en gjenstand som kan bidra til å redusere praktiske problemer i hverdagen.

Behov

Behov for hjelpemidler vurderes av personell i kommunen.

Kommunalt lager

Kommunen har et begrenset kommunalt hjelpemiddellager for korttidsutlån.

Korttidslån - inntil to år

Har du et kortvarig behov for hjelpemidler, f. eks rullator eller krykker etter en operasjon, kan du låne dette fra kommunen.

Varig bruk - over to år

Har du varig (over 2 år) og vesentlig funksjonsnedsettelse, kan du få stønad til hjelpemidler fra Folketrygden. Har du behov for hjelpemidler til varig bruk, kan du kontakte kommunen.

En person vil komme hjem til deg for å vurdere ditt behov og hjelpe deg med en søknad til NAV Hjelpemiddelsentral Vest-Agder.

I større saker vil du få skriftlig vedtak fra NAV Hjelpemiddelsentral Vest-Agder. Du vil bli kontaktet når hjelpemiddelet er kommet til kommunen. Hjelpemidler til varig utlån kjøres fra NAV Hjelpemiddelsentral Vest-Agder til Mandal en gang i uken.

Henting og levering av hjelpemidler

• Du kan selv hente eller levere hjelpemiddelet hos oss på Mandal sykehjem tirsdag, onsdag og torsdag mellom kl. 8-15. Ring på forhånd for å gjøre en avtale.
  • Om nødvendig kan vi hente og bringe for deg, men det vil ta noe lenger tid. Hjelpemidler blir kjørt ut og hentet tirsdag, onsdag og torsdag.
  • Du har selv ansvar for hjelpemiddelet du låner.
  • Gi beskjed når behovet opphører.

Service og vedlikehold

• Du har selv ansvar for vanlig vedlikehold av hjelpemidlene, slik som renhold, luft i dekk osv.
  • Ved mindre reparasjoner, prøv å få noen til å hjelpe, eller kontakt hjelpemiddellageret i kommunen.
  • Ved større reparasjoner, tekniske innretninger med motorer / elektronikk, kontaktes hjelpemiddellageret i kommunen eller NAV Hjelpemiddelsentral Vest-Agder.
  • Hvis hjelpemiddelet ikke fungerer som planlagt, blir for lite, eller annet, kontakt kommunen/kontaktperson.

Hva koster det?

Gebyrregulativ må inn