Vær nøye med håndhygienen!

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Det er grillsesong, og mange koser seg med grillmat og salat. Vi vil benytte sjansen til å minne deg på hvor viktig det er med håndhygiene og renslighet når det lages mat på denne måten.

Vi har satt spesielt fokus på dette fordi vi i Audnedal og omegn nylig har hatt forekomst av smittsom diaré med tarmbakterien E. Coli. Vi oppfordrer publikum som opplever diarésykdom, evt. med oppkast og magesmerter til å holde seg borte fra jobb. Alle bør være nøye med håndhygiene - bruk gjerne spritvask. Det bør være lav terskel for å oppsøke lege ved diarésykdom.

Nyttige tommelfingerregler:

  • all farsemat (herunder kjøttdeig, hamburgere, kjøttkaker o. l.) bør være godt gjennomstekt eller gjennomkokt.
  • andre kjøttprodukter bør være godt stekt på overflaten
  • unngå upasteurisert melk og produkter laget av upasteurisert melk
  • grønnsaker som skal spises rå bør skylles godt
  • oppbevar maten ved kjøletemperatur (+4°C) – husk kjøleboks i sommervarmen
  • vask hender etter toalettbesøk, etter kontakt med dyr og før matlaging og måltider
  • vask kniver, skjærefjøler og kjøkkenutstyr som er blitt forurenset av råvarer, før utstyret brukes til annen mat.

 

Konsmo 21. Juni 2017

Kommuneoverlegen